4 Aralık 2010 Cumartesi

Örgü kasket nasıl yapılır? /resimli anlatım












Kasketi yaptıgım ip çok kalın degil.4.5 numara şişle 85 ilmek başlayın. Kasketi yapacagınız ipden farklı bir renkle başlıyoruz (daha sonra bu ipi kesecegiz)ve ana renge geçiyoruz..İpiniz inceyse  20-22 sıra düz örüyoruz.Kalın bir ip kulanacaksanız 10cm olacak şekilde ayarlayınız.






Düz örgümüz tamamlandıgında ayrı renkle işlediğimiz ipin aralarında(örgünün tersi) ,anarenginizin ilmeklerini göreceksiniz.Burdaki ilmeklerle,yukarıya devam ettiğimiz ilmikleri birleştirecegiz.Sıranın sonuna kadar böyle devam ediyoruz.Sıra bittiğin de normal tersden örmeye devam ediyoruz.




Modeli kurmak için 4 sıra düz işlememiz gerekiyor.Siz farklı bir modelde kulanabilirsiniz.Pirinç,selanik(kızlar için nohut örnegi)size kalmış.
Model örgümüzün düz kısmından kuruluyor..

1 kenar ilmegi 1 düz  sonraki ilmeği 3 sıra söküyoruz ve sökük kısımlar arkada kalacak şekilde toplayıp düz örüyoruz.Bu modeli 2 taraflı kulanabilirsiniz.

Sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.1 işle 1 sök .Arka sırada hepsini tersden örüyoruz.3 sıra yine düz örgü örüyoruz ve tekrar aynı işlemi yapacağız sadece düz yaptıklarımızı dökecek,söküğümüz ilmeğin üzerini düz işleyecegiz.



Bu işlemi 4 defa tekrarladım.yaklaşık 4-5 cm olması gerek.Daha sonra normal düz örgüye geçtim..5 cm de düz örgü yaptım.Baş ölçüsüne göre ayarlarsanız daha iyi olur.


5cm de düz ördükden sonra,kesme işlemi yapacağız.Sıra sonuna kadar 2 ilmeği bir örecegiz.İlmek sayımız yarıya düşmüş olacak.


5 cm daha ördükden sonra tekrar eksiltiyoruz.Yani 2 ilmek beraber örüyoruz.Kalan ilmikleri bir iğne yardımıyla ipimize geçiriyoruz.Hemen büzüp sabitlemeyin.Yan dikiş bittiginde bu işlemi yapacagız.




Sıra arkada işe yaramayan 2ci rengimizi çıkarmada.Normal keserek çıkardım.Ana rengi kesmezseniz hiç bir sorun çıkmayacaktır.Ön kısmına gelecek kepi yerleştirmek kalıyor.Ben eski bir şapkadan çıkardım ve buraya uyguladım.Siz kalın bir plastik kulanabilirsiniz.

Kep kısmınıda yerleştirince sıra dikmeğe geliyor .Yan dikişleri için buraya bakınız.Bu teknikle dikiş belli olmuyor ve daha düzgün duruyor.Dikişlde dikkat etmeniz gereken yer uç kısmında torba gibi 2 ye katladıgımız örgüzü tüm dikmiyoruz.ayrı atrı diliyoruz (torba gibi dikilmezse kasketde kabalık oluyor)ve üs dikişe geçiyoruz.tepeye geldiğimizde iğneye aldıgımız ilmikleri büzüyor ve sabitliyoruz.Bu kısma eğer minik bir bebekse ponpon yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..
Posted By: Yonca Yonca

Örgü kasket nasıl yapılır? /resimli anlatım

Share:

Post a Comment

Facebook
Blogger

3 yorum:

Adsız dedi ki...

cok güzel ötüyorsunuz. harikasiniz bayan. yetenek diye iste buna derim. ellerinize kollariniza saglik =)sizin cocuklariniz varsa eger, ne sanslilar. sizin gibi bir bayanin cocuklari olmakten eminim gurur duyuyorlardir.

Adsız dedi ki...

kusura bakmayin, örüyorsunuz yazicaktim. yanlislik oldu.
sevgiler
tugce

Yonca dedi ki...

Teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için

Blogger news

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına sayglı olmayi amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanimlanan haber, video ve resim içeriği erişimi sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin ekleyip zaman aşımına uğramış, haberleri, videoları ve resimleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Telif hakkı olduğu içeriği, iletişim linki ile bize ulaştıktan sonra, ilgili olan içerik 3 gün içinde siteden kaldırılır. Sitemizde yayınlanan haberlerde basın ahlakına, hukuk ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalacağımıza söz veririz.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

ziyaretci

© Bir Kadınla Başlar Her şey All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates